Raport favorabil pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale
De plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale vor beneficia, pe lângă consumatorii casnici, și anumite instituții precum spitale, instituții de cult, sau ONG-uri. De asemenea, deputații au aprobat și o schemă de sprijin pentru IMM-uri, acestea urmând să plătească doar prețul energiei, fără taxele de distribuție sau transport. Ministrul interimar al energiei, Virgil Popescu, explică ce tarife vor plăti românii o dată cu intrarea în vigoare a documentului:
Articol editat de Andreea Leonid, 26 octombrie 2021, 20:29
Virgil Popescu: Vorbim de o plafonare la 1 un leu, cu toate taxele incluse pentru energia electrică, respectiv 525 de lei prețul energiei electrice din total un leu și de gaze naturale de 370 de lei cu o plafonare la 250 de lei la prețul la gazele naturale care se aplică practic pentru absolut toți consumatorii.
Totodată, cetățenii care se vor încadra într-un consum mediu lunar vor putea beneficia, pe lângă prețul plafonat și de o compensare a facturilor. Astfel, aceștia vor plăti mai puțin cu 33% la gaze naturale dacă au un consum de cel mult 220 m cubi pe lună și nu mai mult de 29 de bani pe kilowat oră la un consum de maxim 330 de kw pe lună. Documentul urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.