Varza murată are multiple beneficii pentru flora intestinală
Varza murată are mai multe beneficii asupra sănătăţii decât varza albă proaspătă, susţin nutriţioniştii.
Articol editat de cristina.rusu, 27 octombrie 2021, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 27 octombrie 2021, 12:00
Varza este bogată în vitamine, inclusiv vitamina C, care, atunci când fermentează, devine mai activă. Înainte de călătoriile lungi, marinarii încărcau la bord butoaie de varză murată, pentru a preveni apariţia scorbutului, o boală cauzată de aportul insuficient de vitamina C. Acest produs are şi alte calităţi valoroase.
Cea mai importantă proprietate a verzei murate este că poate rezolva aproape complet problema reducerii bacteriilor benefice din intestin. Prin cantitatea mare de fibre alimentare pe care le conţine, este un aliment benefic pentru microfloră, iar imunitatea depinde în mare măsură de activitatea intestinului.
Specialiştii ne recomandă să clătim varza murată înainte de utilizare, acest lucru fiind necesar pentru a elimina excesul de sare, adăugată de obicei din abundenţă, pentru a-i prelungi perioada de valabilitate. De asemenea, varza murată poate conţine diverşi potenţiatori de aromă şi conservanţi artificiali, iar spălarea va ajuta la reducerea cantităţii acestora şi la îmbunătăţirea gustului său.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.