Prima pagină » Diverse » Semințele de floarea soarelui pot calma nervii, dar pot afecta sistemul imunitar
Semințele de floarea soarelui pot calma nervii, dar pot afecta sistemul imunitar
Foto: Lebensmittelfotos/Pixabay
Consumul semințelor de floarea soarelui are un efect pozitiv și unul negativ, a explicat nutriționistul rus Natalia Sîceva, într-un interviu acordat postului de radio Sputnik.
Articol editat de cristina.rusu,
4 noiembrie 2021, 12:00
Consumul semințelor de floarea soarelui are un efect pozitiv și unul negativ, a explicat nutriționistul rus Natalia Sîceva, într-un interviu acordat postului de radio Sputnik.
Semințele de floarea-soarelui sunt deseori folosite ca o gustare, dar acest aliment nu este întotdeauna bun pentru organism. Totul depinde de plantă, ale cărei semințe le includem în dieta noastră. Deci, proprietățile semințelor de dovleac și de floarea-soarelui sunt semnificativ diferite, a menționat nutriționistul.
Ea a recomandat să se acorde o atenție specială primului tip dintre aceste două tipuri, deoarece semințele de dovleac au un efect benefic asupra sistemului nervos.
Beneficiile semințelor depind în funcţie de specie şi de factorii de mediu. De exemplu, aș sublinia în mod special beneficiile semințelor de dovleac, în momentul de faţă. Au o mulțime de proprietăți terapeutice pozitive. Au o cantitate destul de mare de magneziu, care are un efect favorabil asupra sistemului nervos. Acest fapt este important, deoarece acum suferim de un stres cronic aproape toţi, iar semințele de dovleac ar putea fi extrem de utile, a spus Sîceva.
Semințele de floarea-soarelui sunt deosebit de populare printre ruși, dar trebuie să rețineți un detaliu semnificativ că în cantități mari acestea pot afecta grav sistemul imunitar, a avertizat nutriționistul.
Interzic consumul de semințe de floarea-soarelui în rândul pacienților care vin la cabinetul meu. Da, ştiu că ele au un conținut mare de vitamine liposolubile A, E și D, dar există o mulțime de acizi grași polinesaturați Omega-6 și în dieta unei persoane moderne există deja prea mulţi. Acizii Omega-3 sunt însă într-o cantitate redusă. Dar atunci când raportul dintre aceşti acizi grași este perturbat, este afectat sistemul nostru imunitar și procesele inflamatorii din organism, a concluzionat Natalia Sîceva.