Alimentele de tip fast-food conțin substanțe chimice din ambalaj
Un studiu a constatat că alimentele de tip fast-food și gustările conțin substanțe chimice industriale din ambalajul lor, relatează BTA, care citează ediția electronică a publicației „Medical Express”. Ele sunt asociate cu un potențial pericol de tulburări hormonale, infertilitate și tulburări cognitive.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 noiembrie 2021, 12:00
Un studiu a constatat că alimentele de tip fast-food și gustările conțin substanțe chimice industriale din ambalajul lor, relatează BTA, care citează ediția electronică a publicației „Medical Express”. Ele sunt asociate cu un potențial pericol de tulburări hormonale, infertilitate și tulburări cognitive.
Aceste substanțe sunt ftalații și alte tipuri de substanțe adăugate materialelor plastice pentru a le îmbunătăți proprietățile. Producătorii le folosesc pentru a îmbunătăți flexibilitatea produselor utilizate în mod obișnuit, cum ar fi mănușile, ambalajele, folia și altele. Problema este că ftalați și alți aditivi din plastic trec cu ușurință în alimentele cu care vin în contact. Autorii studiului avertizează că între 70% și 86% din sandvișurile testate și alte fast-food-uri conțin o anumită formă din aceste substanțe chimice.
„Cercetarea noastră arată că ftalați și aditivii din plastic sunt larg răspândiți în restaurantele de tip fast-food”, a declarat coordonatoaea studiului, Laria Edwards, de la Departamentul de Medicină a Muncii a Institutului Milken de Sănătate Publică de la Universitatea George Washington din Washington. Ea a subliniat că ftalații afectează hormonii umani și sunt asociați cu o listă lungă de probleme de sănătate, cum ar fi infertilitatea și dificultățile de dezvoltare la copii.
Rezultatele studiului sunt publicate în Journal of Exhibition Science and Environmental Epidemiology. (www.24chasa.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.