Să fie brânza dăunătoare inimii?
Cercetătorii care participă la al II-lea Forum pentru Inovarea brânzei cu lapte desfășurat la Oviedo (Spania) au respins stigmatizarea potrivit căreia brânza este dăunătoare pentru inimă, deoarece ultimele studii prospective indică faptul că marii consumatori ai acestui aliment au un risc mai mic de a contracta boli cardiovasculare, dar avertizează că „otrava este în doză”.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 noiembrie 2021, 12:00
Cercetătorii care participă la al II-lea Forum pentru Inovarea brânzei cu lapte desfășurat la Oviedo (Spania) au respins stigmatizarea potrivit căreia brânza este dăunătoare pentru inimă, deoarece ultimele studii prospective indică faptul că marii consumatori ai acestui aliment au un risc mai mic de a contracta boli cardiovasculare, dar avertizează că „otrava este în doză”.
Cercetătorii resping stigmatizarea potrivit căreia brânza este dăunătoare pentru inimă
Dr. Javier Fontecha, om de știință la Institutul de Cercetare în Știința Alimentelor (Cial), a susținut ipoteza că inima este favorizată de „consumul mare de brânză, dar în porții mici”, într-un interviu acordat agenţiei Efe înainte de a participa la acest Forum inclus în cadrul Festivalului Internațional al Brânzei Naturale Asturias Paraíso. (www.efe.com)
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.