Austria a intrat oficial în carantină de la miezul nopții pentru a opri răspândirea coronavirusului, ajunsă la cote record, chiar dacă 66% din populației este vaccinată.
Articol editat de Andreea Leonid,
22 noiembrie 2021, 11:49
Austria a intrat oficial în carantină de la miezul nopții pentru a opri răspândirea coronavirusului, ajunsă la cote record, chiar dacă 66% din populației este vaccinată.
Măsura, cea mai radicală din Uniunea Europeană în acest moment, a generat proteste la sfârșitul săptămânii, la fel ca restricțiile impuse în Olanda și Belgia.
Cu detalii, Roman Mușat.
Viena și restul țării s-au trezit astăzi în tăcere. Magazine, restaurante, saloane de coafură, piețe de Crăciun sau săli de concerte sunt toate închise pentru 10 zile, cu excepția școlilor, dar părinții au fost sfătuiți să-şi țină copiii acasă.
La fel ca în izolările precedente, cei aproape 9 milioane de austrieci pot ieși doar la cumpărături, îngrijiri medicale sau la sport în aer liber. Şi munca se face de acasă, unde este posibil.
În urmă cu doar câteva săptămâni, fostul cancelar conservator Sebastian Kurz declara pandemia încheiată. Succesorul său, Alexander Schallenberg, a păstrat mesajele liniștitoare, până când recordurile de infectări l-au determinat să condamne rata scăzută de vaccinare, în comparație cu alte țări precum Franța, și să decidă carantina mai întâi pentru nevaccinaţi și vaccinarea obligatorie din februarie, o măsură luată de foarte puține țări până acum.
Restricțiile reimpuse și în Olanda și Belgia, în urma creșterii numărului de infectări, au provocat de asemenea proteste. Poliția olandeză a făcut aproape 150 de arestări în cele trei nopți consecutive de violențe, iar la Bruxelles forțele de ordine au folosit ieri gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva demonstranților, care aruncau cu proiectile în polițiști.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.