Perele nu trebuie să lipsească dintr-o dietă alimentară echilibrată
Consumul regulat de pere poate ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2, reglând nivelul glucozei din sânge. De asemenea, au un indice glicemic scăzut, putând fi consumate de diabetici, dar şi de persoanele care doresc să piardă în greutate.
Articol editat de cristina.rusu, 27 noiembrie 2021, 12:00 / actualizat: 27 noiembrie 2021, 16:10
Consumul de pere ajută la reducerea inflamaţiilor, care, deşi reprezintă un proces natural prin care organismul se vindecă, uneori sunt dăunătoare, crescând şansele de a dezvolta boli de inimă şi diabet de tip 2.
Sunt o sursă bogată de flavonoide, un tip de antioxidant care ajută la ameliorarea inflamaţiei şi protejează de anumite boli. Menţinerea sănătăţii intestinale este vitală pentru sănătatea fizică şi mentală.
De asemenea, perele ajută la creşterea imunităţii. Bogate în fibre solubile şi insolubile, perele promovează sănătatea intestinului şi sănătatea digestivă în general. Pentru a profita de beneficiile acestor fructe, perele trebuie consumate cu coajă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.