Condimentele care ne prelungesc viaţa
Autoarea articolului, dr.Jessica Nibbs, a enumerat trei condimente naturale care au proprietăţi benefice şi protejează organismul de boli grave. Primul pe listă este curcumina, care poate ajuta la reducerea riscului de cancer şi boli legate de vârstă.
Articol editat de cristina.rusu, 30 noiembrie 2021, 12:00 / actualizat: 30 noiembrie 2021, 14:55
Curcumina poate prelungi viaţa prin inhibarea peroxidării lipidelor şi, de asemenea, prin creşterea activităţii antioxidante, se arată în articol.
Într-un studiu, pacienţii care au consumat patru grame din această plantă pe lună au observat o reducere cu 40% a afectării colonului, care poate duce la dezvoltarea cancerului.
Următorul pe listă este scorţişoara, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge în diabetul de tip 2 şi la reducerea proceselor inflamatorii din organism.
Un studiu a arătat că extractul de scorţişoară poate diminua proliferarea celulelor canceroase şi poate provoca moartea acestora, susţine dr.Nibbs.
Uleiul esenţial de scorţişoară este unul dintre cele mai eficiente împotriva tumorilor.
Un alt condiment util este salvia. Ajută la îmbunătăţirea funcţiei creierului şi memoriei, deosebit de importantă în prevenirea demenţei şi bolii Alzheimer. Salvia este, de asemenea, utilă în prevenirea bolilor de inimă, se arată în publicaţie.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.