Prima pagină » Felia de Cluj » Felia de Cluj: Rețete de post marca Horia Șimon – penne cu vinete și sos de roșii
Felia de Cluj: Rețete de post marca Horia Șimon – penne cu vinete și sos de roșii
Foto: chefhoriasimon.ro
La cererea ascultătorilor și cititorilor noștri, l-am rugat pe chef Horia Șimon să ne gătească oareșce mâncare de post 🙂 , asta pentru că suntem în plin post al Crăciunului și nu-i așa, vrem să respectăm cât putem tradiția!
Articol editat de Bianca Câmpeanu,
1 decembrie 2021, 06:00 / actualizat: 6 decembrie 2021, 10:34
La cererea ascultătorilor și cititorilor noștri, l-am rugat pe chef Horia Șimon să ne gătească oareșce mâncare de post 🙂 , asta pentru că suntem în plin post al Crăciunului și nu-i așa, vrem să respectăm cât putem tradiția!
Din 15 noiembrie am intrat în postul Crăciunului, asta înseamnă că, o perioadă de 40 și ceva de zile, marea majoritate a populației intră în dificultate. Zic asta pentru că marea majoritate a populației nu este vegană, deci are o problemă reală să se ajusteze la un meniu bazat doar pe mâncare din produse vegetale.
Și acum, o rețetă numa’ bună pentru cei care încă cred cu tărie că vinetele se pot găti doar în salata de vinete, cu sau fără maioneză 🙂
INGREDIENTE
penne 100 gr.
vinete 100 gr.
sos de roșii 100 ml.
ulei de măsline 20 ml.
sare, piper după gust
pătrunjel proaspăt 10 gr.
MOD DE PREPARARE
Pastele se fierb cca. 10 minute sau până sunt al dente. Vinetele se taie cuburi, se pun într-o sită și se presară sare peste ele. Se lasă așa aproximativ 5 minute. Într-o tigaie de teflon se prăjesc la foc iute cuburile de vinete. După cca. 5 minute se adaugă sosul de roșii, se condimentează și se mai lasă pe foc cca. 2 minute. Se servește cu puțin pătrunjel tocat.