Uleiul de cocos, cea mai sigură grăsime pentru gătit
Uleiurile care conţin grăsimi trans provoacă o creştere a colesterolului rău în sânge, favorizând apariţia bolilor cardiovasculare, diabetului, accidentului vascular cerebral, infarctului.
Articol editat de cristina.rusu, 3 decembrie 2021, 12:00 / actualizat: 3 decembrie 2021, 13:46
Pentru protejarea sănătăţii, este importantă alegerea pentru pregătirea meselor a grăsimilor rezistente la tratamentul termic şi care îşi păstrează proprietăţile utile, mineralele şi vitaminele, chiar și la temperaturi ridicate. O astfel de grăsime este uleiul de cocos.
Rezistenţa la oxidare şi menţinerea calităţilor şi beneficiilor pe care le aduce organismului, chiar şi după opt ore de prăjit, este indicată de specialişti drept cea mai bună, mai sigură şi recomandată grăsime pentru gătit şi tratament termic.
Urmează uleiul de măsline şi uleiul de avocado, ale căror beneficii pentru sistemul cardiovascular sunt indiscutabil dovedite.
Uleiul de cocos ajută la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, este bogat în grăsimi saturate, contribuie la funcţionarea normală a multor ţesuturi şi organ, fiind o modalitate excelentă de a preveni bolile cardiovasculare. Un excelent antioxidant, uleiul de cocos protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, având proprietăţi antimicrobiene, antifungice, este bogat în acizi graşi utili, cantităţi generoase de vitamine E, K şi fier.
Consumul de ulei de cocos este recomandat persoanelor cu boli cardiovasculare, celor care suferă de disfuncţii tiroidiene şi tulburări hormonale, au un metabolism lent, sunt obeze, pacienţilor care suferă de diabet, Alzheimer, au probleme privind funcţionarea sistemului imunitar.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.