Carnea roșie creşte riscul de depresie
Principala problemă o reprezintă alimentele grase, precum carnea de porc, carnea de oaie, produsele semifabricate și unele produse lactate. Absorbția cărnii roșii necesită multă energie, care la rândul ei poate fi folosită pentru refacerea sistemului nervos.
Articol editat de cristina.rusu, 4 decembrie 2021, 12:00
Colesterolul, care se găsește în alimentele bogate în grăsimi animale, crește cu 40% riscul de depresie. Acest lucru a fost descoperit de oamenii de știință care au făcut o analiză, explică Jiliaev.
Medicul face apel pentru un consum moderat de zahăr: din cauza fluctuațiilor glicemiei și a insulinei, starea de spirit a unei persoane se poate îmbunătăți inițial, dar apoi se poate deteriora brusc.
El ne recomandă să nu bem prea multă cafea, mai ales dacă suntem obosiți. Dacă este consumată în exces, cafeaua nu te va revigora, înveseli, ci dimpotrivă – te va obosi și mai mult. Drept alternativă pentru alimentele nesănătoase, nutriționistul recomandă o dietă mediteraneană, cu pește, fructe de mare, legume, fructe și uleiuri vegetale.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.