Acces egal la educație pentru studenții orădeni
Proiectul propune intervenţii relevante în domeniul e-educaţie, care vor determina îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice a Universităţii din Oradea, creşterea atractivităţii ofertei sale educaţionale şi creşterea competitivităţii economiei digitale la nivelul regiunii Nord-Vest. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 decembrie 2021, 13:11
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 1.991.373,29 lei, din care valoarea cofinanțării eligibile a Universității din Oradea este de 39.827,46 lei (2%). Durata de implementare a proiectului este de 11 luni.
Obiectivul general al proiectului este asigurarea condiţiilor optime pentru digitalizarea sistemului de învăţământ universitar din cadrul Universităţii din Oradea, în vederea facilitării accesului echitabil al tuturor studenţilor la procesul de învăţare din mediul on-line. Acest proiect vizează dotarea cu tablete pentru uz şcolar cu acces la internet pentru toţi studenţii beneficiari de bursă socială sau bursă socială ocazională ai Universităţii din Oradea, cu laptop-uri pentru cadre didactice şi dotarea laboratoarelor cu dispozitive necesare activităţii didactice în mediul on-line, cum ar fi Sistem All-In-One şi Table Interactive, precum şi îmbunătăţirea accesului la internet în campus prin instalarea unor routere wireless (acces point), a anunțat Universitatea Oradea.
Prin proiect vor fi oferite burse sociale și burse ocazionale, vor fi oferite studenților 880 echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare. Totodată, 60 de cadre didatice din cadrul Universităţii din Oradea vor primi echipamente IT necesare predării online. În plus, vor fi dotate 30 de laboratoare din cadrul Universităţii din Oradea cu echipamente IT – Sistem All-In-One, Tablă interactivă. Accesul la internet va fi asigurat prin implementarea de wireless-campus prin dotarea cu 150 de echipamente router wirelles de timp acces point.
Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt 880 studenţi beneficiari de burse sociale şi burse sociale ocazionale ai Universităţii din Oradea care vor beneficia de tablete de uz şcolar cu acces la internet,
60 cadre didactice ale Universităţii din Oradea care vor beneficia de laptop-uri, 30 laboratoare din cadrul celor cele 15 facultăţi ale Universităţii din Oradea care vor beneficia de dotări pentru laboratoare de tipul dispozitivelor necesare activităţii didactice în mediul on-line.
Crina Dobocan
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.