Ascultă Radio România Cluj Live

O nouă premieră la Teatrul Puck „Pălăria buclucașă”

Piesa este programată pentru duminică, 12 decembrie, de la ora 18.00. Este vorba despre „Pălăria buclucașă”, un spectacol nonverbal conceput de Rachel War, din Marea Britanie. De asemenea, în aceeași zi, de la 11 și 12.30, va fi prezentat spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita. Din acest weekend, accesul în sală se face cu ocuparea a 50% din capacitate și este permis și cu dovada unui test negativ.

O nouă premieră la Teatrul Puck „Pălăria buclucașă”

Articol editat de cristina.rusu, 9 decembrie 2021, 13:17 / actualizat: 9 decembrie 2021, 14:35

„Pălăria buclucașă” este povestea incredibilă a unui tată și a fiicei lui, ale căror vieți se schimbă în ziua în care o pasăre își face cuib într-un loc neobișnuit… Viața le este dată peste cap, dar le schimbă și felul în care privesc lumea.

Proiectul acestui spectacol este conceput de Rachel Warr din Marea Britanie, după o poveste de Tohby Riddle, și a fost o provocare pentru întreaga echipă, atât datorită propunerii artistice inedite, cât și situației pandemice care a împiedicat prezența la Cluj a regizoarei pe toată durata repetițiilor. Astfel, Andra Ștefan, regizor asistent, împreună cu actorii Andreea Roxana Bolovan, Dana Bonțidean, Ionuţ Constantinescu și Ion Iurcu, sub îndrumarea lui Rachel Warr, alături de compozitorul Simon Roth și scenografa Elena Ilaș au construit un spectacol sensibil și delicat, în care spectatorii vor descoperi o perspectivă inedită asupra ritmului vieții.

A fost un mod de lucru nou pentru întreaga echipă și, la fel ca personajele din poveste, am învățat să gândim diferit despre felul în care ne conectăm unii cu alții și cu lumea din jurul nostru, declară Rachel Warr, regizor și dramaturg specializat în teatrul de păpuși, colaborator al Norwich Puppet Theatre și Little Angel Theatre din Londra.

Colaborarea cu Rachel Warr a început în anul 2018 cu o serie de ateliere de scriere de scenarii pentru teatrul de păpuși, iar spectacolul „Pălăria buclucașă” este o continuare a demersului de explorare a limbajului specific teatrului de animație realizat împreună cu actorii Teatrului Puck.

Dincolo de tumultul și agitația din fiecare zi, cei doi protagoniști ai piesei descoperă, alături de spectatori, dimensiunea interioară a vieții, sentimentele simple și lucrurile cu adevărat importante.

Astfel, vorbim de un spectacol nonverbal, dar plin de emoții și înțelesuri.

În acest spectacol, pălăria a fost într-adevăr buclucașă, fiindcă a fost o provocare atât pentru mine, nefiind regizor, cât și pentru întreaga distribuție, să lucrăm cu regizoarea spectacolului, Rachel Warr, de la distanță, dar am iubit acest spectacol și am făcut tot ce ne-a stat în puteri. Povestea ne poartă înapoi către noi înșine și către ceea ce e cu adevărat important, mărturisește Andra Ștefan.

Spectacolul va avea premiera duminică, 12 decembrie, de la ora 18.00, având programată o reprezentație și pentru marți, 14 decembrie, de la aceeași oră. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste cinci ani.

Tot duminică, 12 decembrie, însă de la orele 11.00 și 12.30, va fi prezentat la Teatrul „Puck” și spectacolul „Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita.

Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. După câteva aventuri de necrezut, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

Scenografia este semnată de Relu Pene. Distribuția este formată din Laura Corpodean, Adina Ungur, Iulian Lungu și Iulian Trifan.

Spectacolul este prezentat în limba română, durează 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora 18, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Mai multe detalii, aici: http://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ.

Reguli de acces

Conform legislației în vigoare, participarea la spectacolele Teatrului de Păpuși „Puck” va fi permisă DOAR pentru pentru cei  care prezintă certificate digitate ale Uniunii Europene privind COVID 19, care atestă una din următoarele situații:

 

– sunt vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 (au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare)

 

– au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2).

 

– de asemenea, accesul va fi permis și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu

virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore).

 

Obligaţia de a prezenta certificatul verde se aplică în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.

 

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

 

Evenimentele se vor desfășura cu participarea spectatorilor în limita a maximum 50% din capacitatea sălii.

Scanarea codului QR de pe certificatul digital COVID-19 se va face folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Certificatul verde va fi însoţit obligatoriu de un act de identitate.

 

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare TOATE condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis.

 

Comunicat

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

Festivalul Mozart începe la Cluj-Napoca
Cultural vineri, 15 noiembrie 2024, 15:07

Festivalul Mozart începe la Cluj-Napoca

Ediția a 33-a este una a contrastelor, în care muzica lui Mozart va fi pusă alături de cea a lui Enescu și Saint-Saëns, va fi interpretată la...

Festivalul Mozart începe la Cluj-Napoca
Arta bizantina și contemporană într-un proiect semnat Florin Olari
Cultural vineri, 15 noiembrie 2024, 10:39

Arta bizantina și contemporană într-un proiect semnat Florin Olari

Florin Olari, unul dintre cei mai cunoscuți pictori de biserici din Transilvania, vine în fața publicului cu o nouă expoziție, în care îmbină...

Arta bizantina și contemporană într-un proiect semnat Florin Olari
Expoziție de carte veche la Cluj | FOTO
Cultural miercuri, 13 noiembrie 2024, 18:05

Expoziție de carte veche la Cluj | FOTO

Tipograf, editor, traducător al Bibliei și reformator. Gáspár Heltai a fost unul dintre cei mai educați intelectuali ai vremii sale și un...

Expoziție de carte veche la Cluj | FOTO
Spectacol aniversar la Radio Cluj: „Opera Passion”
Cultural miercuri, 13 noiembrie 2024, 14:48

Spectacol aniversar la Radio Cluj: „Opera Passion”

Joi, 28 noiembrie, începând cu ora 19:00, Radio Cluj și Opera Lux invită publicul la un spectacol de muzică și balet intitulat „Opera...

Spectacol aniversar la Radio Cluj: „Opera Passion”
Cultural miercuri, 13 noiembrie 2024, 10:43

”Interferențe” se apropie de final

A XI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, ajunge la final duminică, 17...

”Interferențe” se apropie de final
Cultural marți, 12 noiembrie 2024, 13:12

Începe Festivalul SoNoRo

Festivalul SoNoRo începe marți, 12 noiembrie, în Cluj-Napoca, printr-un concert intitulat „Un veac de singurătate”, inspirat de cartea cu...

Începe Festivalul SoNoRo
Cultural marți, 12 noiembrie 2024, 12:37

Spectacolul Față-Verso. O poveste de teatru, la a patra ediție

Marți, 26 noiembrie, de la ora 19:00, continuă călătoria prin istoria Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în cadrul...

Spectacolul Față-Verso. O poveste de teatru, la a patra ediție
Cultural luni, 11 noiembrie 2024, 10:49

Ansamblul JANOSKA, pentru prima dată la Cluj-Napoca

Concertul THE NEW OLD va avea loc miercuri, 13 noiembrie, ora 19:30 și va aduce pe scena sălii Auditorium Maximum de la UBB unul dintre cele mai...

Ansamblul JANOSKA, pentru prima dată la Cluj-Napoca