Prima pagină » Felia de Cluj » Felia de Cluj: Rețete de post: supă cremă de cartofi dulci și pere, cu ulei picant
Felia de Cluj: Rețete de post: supă cremă de cartofi dulci și pere, cu ulei picant
Foto: chefhoriasimon.ro
Pentru că am crescut în partea Transilvaniei cu o puternică influență ungurească, pentru mine e numai normal să mănânc preparate care au în combinație și legume și fructe. Ba mai mult, la noi se mănâncă o supă de vișine tare bună. Da’ asta îi altă poveste.
Pentru că am crescut în partea Transilvaniei cu o puternică influență ungurească, pentru mine e numai normal să mănânc preparate care au în combinație și legume și fructe. Ba mai mult, la noi se mănâncă o supă de vișine tare bună. Da’ asta îi altă poveste.
INGREDIENTE
cartofi dulci 200 gr.
cartofi 100 gr.
pere 100 gr.
sare, piper
coriandru verde 2 gr.
ulei picant 3 ml.
MOD DE PREPARARE
Cartofii dulci, cartofii și perele se curăță, se taie cuburi și se fierb. Odată fierți, cartofii și perele se pasează cu ajutorul unui blender. Atenție! Nu îndepărtați toată cantitatea de apă din oala în care au fiert. Conținutul acesteia de amidon o să ajute supa să aibă o textură mai închegată și fină. În momentul servirii se ornează cu uleiul picant și coriandru proaspăt tocat.