Cum poți slăbi ușor și fără dietă?
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington (SUA) au observat că persoanele care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte sunt mai predispuse să acumuleze kilograme nedorite, în special dacă au vulnerabilitate genetică.
Articol editat de cristina.rusu, 5 ianuarie 2022, 12:00
Cu cât dormi mai puţin, cu atât genele contribuie la acumularea kilogramelor. Când dormi mai mult, efectul predispoziţiei genetice pentru îngrăşare este redus, explică coordonatorul studiului, Nathaniel Watson.
După ce au analizat 1088 de perechi de gemeni, specialiştii americani au concluzionat că cei care au dormit cel puţin nouă ore pe noapte au reuşit să se menţină într-o formă mai bună decât cei care s-au odihnit mai puţin de atât.
Autorii studiului atenţionează însă că odihna nu ne fereşte şi de pericolul sedentarismului sau de ce al aportului prea mare de calorii.
Cercetările anterioare au arătat conexiunea dintre somn şi greutatea corporală, însă, cel mai recent studiu în domeniu demonstrează că genele au şi ele un rol important în acest proces.
Lipsa de somn afectează nivelul hormonilor care controlează apetitul, precum şi procesele metabolice, influenţând în acest mod greutatea.
Rezultatele experimentului reprezintă un motiv consistent pentru a ne convinge să acordăm cel puţin şapte ore pe noapte pentru odihnă.
În concluzie, pentru ca succesul să fie asigurat atunci când vrei să ţii o dietă, încearcă să dormi mai mult.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.