Producătorii români de carne de porc și pasăre sunt în pragul falimentului
Articol editat de Camelia Velțan, 8 ianuarie 2022, 16:31 / actualizat: 11 ianuarie 2022, 17:52
Producătorii români de carne de porc și pasăre sunt în pragul falimentului din cauza creșterilor uriașe de prețuri la gaze și la energie electrică, avertizează Asociația „Forța fermierilor”.
Ei spun că au primit deja notificări de majorări de tarife la gaze și curent de 6, 7 ori mai mari decât în decembrie 2021, la un consum similar, ceea ce, în opinia lor, nu are nicio justificare economică.
În aceste condiții, președintele asociației, Vlad Macovei, estimează că în cel mult șase luni România poate ajunge singurul stat membru al Uniunii Europene care nu își va asigura carnea din producția internă.
Asociația „Forța fermierilor” solicită guvernului să vină cu soluții pentru sectorul de producție de carne de porc și pasăre în România.