Arta picturii în cafea
Deşi este jurist, Ivelina a început să picteze pe vremea când era încă studentă, convinsă de faptul că băutura ei favorită energizantă – cafeaua, poate fi şi plăcută ochiului.
Articol editat de cristina.rusu, 13 ianuarie 2022, 06:00 / actualizat: 13 ianuarie 2022, 7:33
Iniţial, am înmuiat foaia de hârtie într-o cafea mai concentrată, apoi am început să pictez în cafea şi mi-am dat seama că pot crea tablouri, începând cu chipurile unor oameni celebri, zâmbitori şi plini de energie pozitivă, a subliniat tânăra, care se defineşte ca o artistă, mereu pregătită pentru idei noi, inspiratoare şi experimentale în această direcţie.
Cafeaua a fost folosită în artă din cele mai vechi timpuri. În India şi Japonia, a fost utilizată ca modalitate de a îmbătrâni pictura prin estomparea culorilor. Acum, există societăţi întregi care pictează în cafea. Comunicăm între noi. Odată ce pictura se usucă, ar trebui acoperită cu sticlă, deoarece cafeaua interacţionează cu mediul. Cafeaua ca materie este foarte interesantă – îţi dă energie, prinde viaţă din aer. Pictez şi pe lemn, peste care trebuie să aplic apoi lac, pentru a se menţine intactă pictura. Poţi picta cu orice tip de cafea, important este să fie densă. Pot fi adăugate şi vopsele cu turmeric sau acrilice, a precizat Ivelina, care a înfiinţat chiar şi ateliere pentru pictat în cafea, unde pregăteşte copii şi adulţi.
Mi-am realizat visul, am încercat să pictez şi cu ciocolată. Copiilor le place foarte mult acest lucru, a mărturisit tânăra.
Lucrările sale au fost introduse în catalogul celor mai buni 20 de artişti din lume care pictează în cafea.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.