Mens sana in corpore sano
Activitatea fizică ajută la menţinerea materiei cenuşii din creier, asociată cu diverse capacităţi şi abilităţi de gândire.
Articol editat de cristina.rusu, 16 ianuarie 2022, 12:00 / actualizat: 16 ianuarie 2022, 14:10
Prin menţinerea materiei cenuşii intacte se poate preveni declinul cognitiv, a explicat echipa de cercetători care a publicat studiul.
O altă caracteristică importantă a studiului este aceea că aceste rezultate se pot aplica şi în cazul adulţilor vârstnici.
Există dovezi solide cu privire la importanţa exerciţiilor fizice în a doua parte a vieţii, dar este totodată încurajator faptul că pot exista efecte pozitive asupra creierului şi mai târziu în viaţă, a subliniat doctor Ronald Petersen, neurolog la Mayo Clinic din Statele Unite şi coautor al unui articol ce însoţeşte studiul, relatează Agerpres.
Potrivit experţilor Mayo Clinic, sunt recomandate exerciţii moderate, efectuate regulat – aproximativ 150 de minute pe săptămână.
De asemenea, specialiştii recomandă evitarea fumatului, urmarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, menţinerea unei greutăţi sănătoase, menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, controlul nivelului colesterolului şi reducerea glicemiei.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.