Prima pagină » Diverse » Ce alimente trebuie evitate după vârsta de 50 de ani
Ce alimente trebuie evitate după vârsta de 50 de ani
Foto: huntlh/Pixabay
Dieta oamenilor ar trebui să fie întotdeauna adecvată vârstei acestora. Exact așa cum bebelușii nu ar trebui să consume anumite alimente, odată cu înaintarea în vârstă, pentru a ne păstra sănătatea, este mai bine să evităm anumite alimente.
Articol editat de cristina.rusu,
17 ianuarie 2022, 12:00
Dieta oamenilor ar trebui să fie întotdeauna adecvată vârstei acestora. Exact așa cum bebelușii nu ar trebui să consume anumite alimente, odată cu înaintarea în vârstă, pentru a ne păstra sănătatea, este mai bine să evităm anumite alimente.
În primul rând, persoanele în vârstă de peste 50 de ani ar trebui să limiteze consumul de carne roșie, arată nutriționistul Andrei Bobrovski, citat de RIA. Potrivit medicului, schimbările în alimentație pot preveni multe probleme legate de sănătate, între care probleme cardiace și vasculare, relatează Darik News.
Există cercetări asupra modului în care anumite alimente afectează speranța de viață. Desigur, gama acestor alimente ține de fiercare persoană în parte, dar există și observații generale. De exemplu, cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât ar trebui să mănânce mai puțină carne roșie. Este așa numita prevenire a bolilor civilizatiei, spune medicul.
De asemenea, nutriționistul îi sfătuiește pe oameni ca odată cu înaintarea în vârstă să renunțe la dulciuri și deserturile cu zahăr. Să reducă consumul de carbohidrați simpli, produse de patiserie și băuturi carbogazoase. Acest lucru poate ajuta la prevenirea sindromului Alzheimer și ateroscleroză. În afară de asta, Bobrowski recomandă să nu adăugăm sare în mâncare, deoarece aceasta este conținută în cantități suficiente în multe produse pe care le punem pe masa noastră.