Există o legătură dovedită între dietă și artrită
”Dar există unele remedii pe care le puteți încerca şi care pot aduce beneficii articulațiilor: schimbarea dietei alimentare, să optaţi pentru o dietă care să elimine alimentele asociate cu generarea unor inflamații în întregul corp”, citează declaraţiile expertului publicaţia rusă „DoktorPiter”. Cu toate acestea, Dr. Elaine M. Hussey, recunoaște că, deocamdată, nu au fost efectuate studii la scară largă pe această temă, dar a remarcat o legătura între dietă și artrită, de-a lungul propriei sale experienţe ca medic reumatolog.
‘
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 ianuarie 2022, 12:00
‘Anumite tipuri de alimente pot provoca inflamații cronice la nivelul organismului, iar răspunsul imun, care este activat în mod constant, poate afecta celulele și organele sănătoase”, a mai afirmat Dr. Elaine M. Hussey.
”Acest fapt nu înseamnă însă că ar trebui să căutați un set de alimente specifice artritei, ar trebui să vă reconsiderați regimul alimentar, dieta”. Alimentaţia, potrivit medicului reumatolog, ar trebui să fie una extrem de variată și echilibrată, consumând cu precădrere produsele provenite din surse vegetale. Ar fi indicat să aruncați din frigider absolut toate alimentele care pot fi păstrate timp de câteva săptămâni – aceste produse conțin de obicei mulți conservanți care provoacă inflamații. Printre aceste alimente ”dăunătoare” se numără chipsurile, prăjiturile, produsele de patiserie, alimentele de tip fast-food.
”Cantitatea de alimente de tip fast-food ar trebui să fie semnificativ limitată, este mult mai indicat să mănânci ceva proaspăt și crud şi nu ceva gătit şi prăjit”, avertizează expertul. ‘‘Merită să reduceți sau, mai bine zis, să eliminați cu totul dulciurile concentrate”, a adăugat expertul. Medicul ne recomandă să consumăm alimente ce provind din surse vegetale, deoarece acestea nu provoacă inflamații în organism. Apa minerală sau sifonul și sucurile carbogazoase trebuie excluse din dieta celor care suferă deja de artrită și pentru cei care doresc să evite îmbolnăvirea – a adăugat Hussey. Acestea pot provoca creșterea în greutate, pot crește riscul de diabet de tip 2 și pot declanșa artrita reumatoidă, a conchis Dr. Elaine M. Hussey, directorul Centrului pentru tratarea artritei și a sistemului musculo-scheletal de la Clinica Cleveland, medic reumatolog. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.