În Africa de Sud, pume și lei infectați cu Covid-19
Transmiterea virusului de la oameni la animale prezintă un risc pentru felinele mari aflate în captivitate, avertizează studiul realizat de Universitatea din Pretoria.
Articol editat de cristina.rusu, 20 ianuarie 2022, 08:53
În special pentru că testele PCR au arătat că felinele au fost pozitive până la șapte săptămâni după ce au fost contaminate, sugerând că animalele ar putea fi afectate de o formă mai gravă a bolii, subliniază raportul.
Studiul a fost lansat după ce trei lei africani au fost testați pozitiv pentru Covid-19 în 2021. Ei aveau simptome asemănătoare oamenilor: dificultăți de respirație, curgeri nazale, tuse. O leoaică a făcut pneumonie.
Cinci lucrători de la grădina zoologică în contact cu animalele au fost testați pozitiv, sugerând că originea infecției a fost de la oameni. Testele de secvențiere au stabilit că este vorba despre varianta Delta, pe atunci dominantă în Africa de Sud.
Cu un an mai devreme, două pume care prezentau semne de anorexie și sufereau de diaree și curgeri nazale fuseseră, de asemenea, testate pozitiv pentru Covid-19. Ele s-au vindecat după trei săptămâni. În cazul acestora, nu au putut fi determinate nici sursa de contaminare, nici varianta bolii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.