Alimente care ajută la detoxifierea ficatului
Usturoiul – conţine cantităţi mari de seleniu şi alicină, stimulenţi naturali şi ingrediente excelente pentru curăţarea ficatului. În plus, usturoiul elimină toxinele şi activează enzimele.
Articol editat de cristina.rusu, 24 ianuarie 2022, 12:00
Grapefruitul şi alte citrice – sunt bogate în antioxidanţi şi Vitamina C. Acestea sunt componente excelente care contribuie la curăţarea naturală a organismului, în special a ficatului. Un pahar mic de suc de citrice pe zi creşte cantitatea de enzime din organism, ajutând la detoxifierea generală. Sucul de la o jumătate de lămâie diluat cu apă călduţă şi consumat dimineaţa este un adevărat elixir pentru organism.
Avocado – conţine glutation, o proteină cu rol esenţial în funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi sistemului nervos şi favorizează eliminarea toxinelor.
Legumele cu frunze verzi – varză, spanac, salată, pătrunjel neutralizează efectul metalelor grele, purifică sângele şi ficatul şi oferă, de asemenea, energie.
Merele – pectina, pe care o conţin aceste fructe, curăţă organismul de toxine şi întăreşte sistemul imunitar.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.