Alimente care trebuie evitate după ora 15:00
Anumite alimente trebuie evitate în cursul după-amiezii, acestea fiind principiile „regulii ecuatorului” care se bazează pe bioritmurile umane şi implică excluderea tuturor alimentelor potenţial dăunătoare după ora 15:00.
Articol editat de cristina.rusu, 25 ianuarie 2022, 12:00
Specialiştii în nutriţie recomandă eliminarea completă a următoarelor produse din meniu după această oră: prăjituri, deserturi, produse de patiserie, ciocolată, miere şi reducerea consumului de fructe.
Pastele, inclusiv grâul dur, sunt, de asemenea, greu de digerat de către organism seara. Consumul de orez şi fulgi de ovăz se recomandă dimineaţa sau la prânz. Şi fructele uscate sunt incluse în lista produselor interzise după ora 15:00 conform „regulii ecuatorului”, deoarece conţin o cantitate mare de zahăr natural, astfel încât sunt potrivite ca gustare înainte de prânz.
În afară de carbohidraţi, nutriţioniştii recomandă consumul de carne roşie, produse lactate dulci şi legume care conţin amidon (cartofi, morcovi, cartofi dulci şi sfeclă) între orele 12:00 şi 15:00.
Amidonul este absorbit cel mai lent seara şi provoacă un exces de insulină, care blochează producţia de somatotropină, un hormon de creştere care afectează direct procesele de ardere a grăsimilor din organism.
Răspunzând la această întrebare, nutriţioniştii susţin că urmând acest plan de dietă, se pot elimina două până la patru kilograme şi jumătate în primele două săptămâni (depinde mult de caracteristicile fiecărui organism şi de greutate în timpul aplicării „regulii ecuatorului”). După aceea, este posibil ca procesul de eliminare a excesului de greutate să se desfăşoare puţin mai lent, dar „regula ecuatorului” funcţionează nu atât pentru rapiditatea eliminării kilogramelor în exces, cât pentru un rezultat stabil.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.