Prima pagină » Știri » Social » Imagini spectaculoase cu animalele sălbatice din Parcul Național Piatra Craiului
Imagini spectaculoase cu animalele sălbatice din Parcul Național Piatra Craiului
Foto: captură video facebook
Cele mai spectaculoase imagini cu animalele sălbatice vin zilele acestea din Parcul Național Piatra Craiului.
Articol editat de cristina.rusu,
3 februarie 2022, 09:26
Cele mai spectaculoase imagini cu animalele sălbatice vin zilele acestea din Parcul Național Piatra Craiului.
În anumite locuri cheie din interiorul parcului au fost montate camere de supraveghere cu senzor care au surprins zeci de animale, unele chiar foarte scumpe la vedere. Pe pagina oficială a Parcului Național Piatra Craiului puteți descoperi imagini rare, chiar cu un râs.
În general vorbim de mamifere mari, animalele caracteristice zonei montane de la noi (…) Aș menționa aici, în primul rând, carnivorele mari, care sunt specifice Carpaților din România: ursul, lupul și râsul, cu o mențiune specială pentru râs care este, de altfel, mai rar și foarte greu de văzut. Este un animal care se ferește în general de locurile frecventate de oameni. Este foarte greu de văzut și am avut noroc să reușim să îl suprindem cu aceste camere. (Mircea Vergheleț, directorul Parcului Național Piatra Craiului)
Foto: captură video facebook
Foto: captură video facebook
În parc sunt amplasate aproximativ 30 de camere de luat vederi, dar nu aleatoriu:
Aș vrea să menționez aici meritul rangerilor care ampleasează aceste camere în teren. Este foarte important nu doar să amplasezi camera, dar să știi unde să o pui. Rezultatele obținute sunt urmare a experienței și a cunoașterii foarte bune a terenului de către personalul nostru, a adăugat Mircea Vergheleț. Toate imaginile pot fi văzute pe pagina oficială de Facebook a Parcului Național Piatra Craiului.
Spectaculos în anotimpul cald, Parcul Național Piatra Craiului este de neratat iarna. Mai ales dacă ești pasionat de drumeții.
Pe unde putem merge în această perioadă, dar și ce e de evitat ne spus, Mircea Vergheleț, directorul Parcului Național Piatra Craiului:
Având în vedere sezonul și faptul că traseele din zona crestei sunt dificile – sunt mai mult pentru cei care practică aplinismul, cățărarea – recomandăm traseele din zona mai joasă: Prăpăstiile Zărneștiului, traseele care urcă la Cabana Curmătura, Fântâna lui Botorog. Eventual, cei mai îndrăzneți pot să încerce să meargă pe Piatra Mică, dacă vremea e favorabilă, dar, bineînțeles, este nevoie de echipament. Este nevoie mai ales în zona crestei de colțari, pioleți, echipament adecvat pentru parcurgerea acestor trasee care în momentul de față sunt acoperite cu zăpadă și gheață.
RADOR/ Radio România Brașov
Foto: capturi video facebook Parcul Național Piatra Craiului
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.