Beneficiile nebănuite ale cuişoarelor
Cuişoarele se găsesc atât sub formă de muguri, cât şi sub formă de pudră şi timp de secole au fost un remediu natural pentru multe boli.
Articol editat de cristina.rusu, 9 februarie 2022, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 9 februarie 2022, 12:00
Acest condiment conferă un gust şi o aromă picantă şi aparte şerbeturilor şi deserturilor, dar funcţiile sale nu se reduc doar la aromatizarea dulciurilor.
Doar două cuişoare pe zi pot face minuni pentru sănătatea noastră, fiind bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale. În unele locuri, există tradiţia de a mesteca muguri de cuişoare după masă.
Când sunt mestecate, cuişoarele elimină respiraţia urât mirositoare prin aroma sa puternică. Condimentul ajută şi la ameliorarea durerilor de gât şi a simptomelor răcelii. Mestecând doar două cuişoare pe zi, bolile respiratorii se pot vindeca, datorită proprietăţii antiseptice care reduce rapid inflamaţiile şi iritaţia la nivelul gâtului.
Ca analgezic natural, pot elimina durerea de dinţi. Cuişoarele menţin echilibrul zahărului în sânge, oferă organismului energie şi îl tonifică. Mestecatul mugurilor elimină greaţa şi se recomandă înainte de călătoriile cu autocarul sau cu maşina.
Condimentul previne tulburările de alimentaţie şi elimină problemele de constipaţie şi durerile de cap severe. De asemenea, are un efect calmant şi ajută la tratarea problemelor mentale precum stresul şi depresia.
RADOR
Foto: Ajale /Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.