Greierele de casă a primit autorizație de consum în Uniunea Europeană
Greierele de casă este a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piaţa din Uniunea Europeană.
Articol editat de Andreea Leonid, 11 februarie 2022, 14:17
Articol editat de Andreea Leonid, 11 februarie 2022, 14:17
Comisia Europeană a autorizat promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Celelalte insecte sunt viermele galben uscat şi lăcusta călătoare. În cazul greierelui de casă, autorizaţia de consum este valabilă atât sub formă congelată, uscată sau pudră.
Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.
În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.
Foto: Wikipedia
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.