Oamenii de știință au descoperit că vitamina C reduce riscul apariției a 11 tipuri de cancer
Un grup de oameni de știință chinezi a analizat peste 3.500 de lucrări științifice despre legătura dintre aportul de vitamina C și dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.
Articol editat de cristina.rusu, 18 februarie 2022, 12:00
Drept urmare, cercetătorii au concluzionat că persoanele care consumă des alimente sau suplimente ce conţin această vitamină au un risc redus de a dezvolta cancer de vezică urinară, cancer pulmonar, cancer mamar, cancer endometrial (cancerul mucoasei uterului, endometru), cancer de col uterin, numit şi cancer cervical, cancer de esofag, cancer la stomac, numit și cancer gastric, cancer pancreatic sau cancer de pancreas, cancer de prostată, precum și cancer reno-celular, care este cel mai frecvent tip de cancer renal, cancer spinal.
În concluzie, oamenii de știință recomandă să consumăm zilnic cel puțin 200 mg de acid ascorbic, de preferință sub formă de fructe și legume proaspete.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.