Medicii au descoperit alimentul care ne poate salva de la producerea unui atac de cord
Consumul zilnic de brânză de vaci grasă contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, a declarat doctorul în științe medicale, nutriționistul Mihail Ghinzburg și medicul de reabilitare şi recuperare Serghei Agapkin.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 februarie 2022, 12:00
Consumul zilnic de brânză de vaci grasă contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, a declarat doctorul în științe medicale, nutriționistul Mihail Ghinzburg și medicul de reabilitare şi recuperare Serghei Agapkin.
Potrivit celor doi medici, grăsimea din lapte conține acid pentadecanoic în cantitate redusă.
”Cu cât cantitatea ei este mai mare în sânge, cu atât este mai mic indicele de masă corporală și cu atât este mai mare conținutul de colesterol bun”, au explicat medicii. Brânza de vaci, cu un conținut de grăsime de la 5 până la 18%, este bogată în vitamine, în special, în vitaminele A și D, care sunt responsabile de absorbția calciului, iar cel mai indicat este să o consumăm nu mai mult de 150-200 de grame pe zi, au avertizat medicii. De asemenea, ei au adăugat că produsele lactate conţin metionină, un aminoacid care reglează metabolismul grăsimilor și îmbunătățește refacerea pereților vaselor de sânge. (www.rosbalt.ru)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.