Ascultă Radio România Cluj Live

Medicii au descoperit alimentul care ne poate salva de la producerea unui atac de cord

Consumul zilnic de brânză de vaci grasă contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, a declarat doctorul în științe medicale, nutriționistul Mihail Ghinzburg și medicul de reabilitare şi recuperare Serghei Agapkin.

Medicii au descoperit alimentul care ne poate salva de la producerea unui atac de cord

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 februarie 2022, 12:00

Consumul zilnic de brânză de vaci grasă contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, a declarat doctorul în științe medicale, nutriționistul Mihail Ghinzburg și medicul de reabilitare şi recuperare Serghei Agapkin.

Potrivit celor doi medici, grăsimea din lapte conține acid pentadecanoic în cantitate redusă.

Cu cât cantitatea ei este mai mare în sânge, cu atât este mai mic indicele de masă corporală și cu atât este mai mare conținutul de colesterol bun”, au explicat medicii. Brânza de vaci, cu un conținut de grăsime de la 5 până la 18%, este bogată în vitamine, în special, în vitaminele A și D, care sunt responsabile de absorbția calciului, iar cel mai indicat este să o consumăm nu mai mult de 150-200 de grame pe zi, au avertizat medicii. De asemenea, ei au adăugat că produsele lactate conţin metionină, un aminoacid care reglează metabolismul grăsimilor și îmbunătățește refacerea pereților vaselor de sânge. (www.rosbalt.ru)

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

CFR Cluj va juca cu FCSB
Diverse duminică, 20 aprilie 2025, 11:50

CFR Cluj va juca cu FCSB

CFR Cluj va juca, astăzi, de la ora 20:00, pe terenul formației FCSB, în etapa a cincea a SuperLigii.   Înaintea acestui duel,...

CFR Cluj va juca cu FCSB
Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia
Diverse duminică, 20 aprilie 2025, 10:00

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia

Înflorirea cireșilor, ‘Sakura’ în japoneză, un eveniment așteptat cu nerăbdare atât de japonezi, cât și de turiști, este...

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia
Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip
Diverse duminică, 20 aprilie 2025, 00:00

Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip

Expunerea la soare, apă sărată și nisip poate afecta aspectul unghiilor tale. O manichiură impecabilă este un accesoriu esențial pentru orice...

Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip
VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?
Diverse sâmbătă, 19 aprilie 2025, 12:00

VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?

Oamenii de știință italieni și elvețieni au creat un tort care include roboți și baterii complet comestibile, pe care l-au numit RoboCake, a...

VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?
Diverse vineri, 18 aprilie 2025, 12:00

Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei

Varza este o legumă extrem de benefică, bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Este cunoscută pentru proprietăţile sale detoxifiante...

Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei
Diverse vineri, 18 aprilie 2025, 00:00

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România

În adâncurile Banatului, în fosta mină din Anina, se ascunde de zeci de ani un motor cu aburi identic cu cele folosite pe faimosul vas Titanic....

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 18:00

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani

Un ceas de buzunar, bancnote și bani găsiți în bunurile pasagerilor de pe „Titanic” vor fi scoase la licitație în Marea Britanie pe...

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 14:17

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025

Paştele din 2025 vine cu idei noi, culori proaspete şi tendinţe inspiraţionale în decorarea ouălor. Tradiţia rămâne vie, însă tot mai...

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025