Alimentele dietetice pot avea efect invers
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 februarie 2022, 12:00
Mulți oameni apelează la alimente dietetice în speranța de a pierde în greutate, dar efectul poate fi exact invers, deoarece predispun la supraalimentare, au constatat oameni de știință olandezi și americani, citați de MailOnline.
Cercetătorii de la Universitatea din Maastricht și Pennsylvania au lucrat cu 37 de voluntari, le-au dat aceleași salate cu paste, dar o parte dintre porții au fost descrise ca fiind dietetice, iar celelalte ca sățioase. Voluntarii au consumat în medie cu 31 de grame în plus, sau 10 la sută, din macaroanele „dietetice”, ceea ce este echivalent cu alte 42 de calorii, adică cât o jumătate de linguriță de maioneză.
După două săptămâni, experimentul a fost repetat cu același rezultat. Participanții au făcut și o evaluare a felului de mâncare și a cât de apetisant a fost. Nu a existat o mare diferență între cele două grupuri. Prin urmare, experții consideră că eticheta „dietetică” predispune la o cantitate mai mare de mâncare și probabil la o sațietate mai mică. (www.24chasa.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.