Organizația Mondială a Sănătății deplânge o catastrofă umanitară în Ucraina
Directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, atrage atenția că din următorul val de refugiaţi care va fugi din Ucraina vor face parte persoane mai vulnerabile la boli şi dificultăţi financiare decât cei un milion de oameni care au plecat deja din ţară pentru a scăpa de invazia rusă.
Articol editat de Camelia Velțan, 4 martie 2022, 12:16
Declaraţiile vin după ce oficiali din Rusia şi Ucraina au afirmat că au convenit să stabilească coridoare umanitare pentru furnizarea de ajutor şi, eventual, introducerea unui armistiţiu în unele zone pentru a ajuta civilii care fug.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii livrează 36 de tone de ajutor medical către Ucraina. Acesta va ajunge mai întâi în oraşul Liov şi apoi în zonele de conflict.
Ajutorul constă în truse de prim ajutor pentru 1.000 de persoane, precum şi alte provizii medicale pentru până la 150.000 de persoane, inclusiv medicamente împotriva cancerului şi insulină pentru pacienţii cu diabet.
Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat că un milion de persoane şi-au părăsit locuinţele din Ucraina, îndreptându-se spre Polonia şi alte ţări vecine.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.