Consumul insuficient de legume are efect negativ asupra sănătății
Lipsa legumelor din alimentaţia zilnică poate duce la probleme intestinale, lipsă de saţietate după masă şi lipsa nutrienţilor esenţiali.
Articol editat de cristina.rusu, 14 martie 2022, 12:00 / actualizat: 14 martie 2022, 13:28
Specialistul american este sigur că o dietă echilibrată este foarte importantă pentru buna funcţionare a creierului.
Hickman a spus că, potrivit unui studiu din revista „Psychiatry Research”, lipsa legumelor şi fructelor din dietă este direct legată de dezvoltarea depresiei.
Persoanele care consumă produse din făină, dulciuri şi semipreparate nu primesc suficiente vitamine conţinute în legume necesare pentru funcţionarea normală a creierului.
Hickman a amintit, de asemenea, că legumele şi fructele sunt cea mai importantă sursă de fibre şi carbohidraţi complecşi. Fără legume, este dificilă obţinerea senzaţiei de saţietate, ceea ce poate conduce la supraalimentare.
În plus, lipsa fibrelor poate duce la creşteri ale zahărului din sânge, care pot provoca foame, chiar şi după masă. Fibrele sunt, de asemenea, foarte importante pentru buna funcţionare a sistemului digestiv, iar lipsa lor, potrivit lui Hickman, poate perturba funcţionarea normală a intestinelor.
De asemenea, din cauza lipsei de legume din dietă, organismul nu va primi mulţi nutrienţi şi vitamine, a căror deficienţă nu poate fi suplinită în alt mod.
De exemplu, vitaminele A, C, E, magneziu, zinc, fosfor şi acid folic sunt foarte greu de obţinut din alte surse, a subliniat nutriţionistul american.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.