Cum depozităm corect legumele
Iată câteva sfaturi despre păstrarea unor legume, astfel încât să nu fim nevoiţi să mergem la magazin în fiecare zi:
Articol editat de cristina.rusu, 17 martie 2022, 12:00 / actualizat: 17 martie 2022, 13:59
Varza – o căpăţână de varză învelită într-o pungă de hârtie poate rezista aproximativ o lună la frigider. Eventualele picături de apă de pe frunzele exterioare trebuie şterse cu un prosop.
Sfecla – păstrarea acesteia într-un loc răcoros, întunecat şi uscat îi va prelungi viaţa. Un subsol ar fi locul ideal, însă dacă nu este posibil, frigiderul este o alegere bună.
Morcovi – cheia pentru prelungirea termenului de valabilitate al morcovilor este să fie uscaţi, fără urme de apă. Morcovul în sine eliberează multă umiditate, astfel încât poate putrezi uşor. Totuşi, împachetându-l în hârtie sau într-un prosop şi apoi plasându-l în frigider va rezolva problema acumulării de umezeală şi se va păstra proaspăt.
Ţelina – iubeşte umezeala, astfel încât nu va fi afectată de condensul din frigider, unde rezistă cel puţin o săptămână. Frunzele de ţelină se învelesc într-o pungă de plastic sau în folie alimentară.
Usturoi – deşi foarte rezistent într-o varietate de medii, cea mai potrivită temperatură este între 15 şi 18 grade, cu umiditate moderată.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.