75 de refugiaţi din Ucraina au solicitat servicii medicale, care vor fi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Maramureş.
Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Claudia Ganea, a declarat vineri, 18 martie 2022, că majoritatea solicitanţilor au fost înregistraţi în municipiul Sighetu Marmaţiei, oraş de frontieră prin care trec refugiaţii.
Majoritatea solicitanţilor de servicii medicale au fost înregistraţi în municipiul Sighetu Marmaţiei, oraş de frontieră prin care trec refugiaţii, unde temporar se cazează sau pleacă spre alte destinaţie. Aici au fost înregistrate până acum 51 de cereri pentru servicii medicale. Au mai fost alte opt cereri în oraşul Târgu Lăpuş, patru cereri din partea unor persoane aflate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, trei persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, alte opt persoane aflate la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare, alte şapte persone localizate în oraşul Borşa şi două persoane au fost luate în evidenţă la cabinetul unui medic de familie din localitatea Călineşti, a spus Claudia Ganea.
Cetăţenii ucraineni beneficiază de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, precum şi de condiţii identice ca şi persoanele asigurate din România.
De asemenea, centrele de cazare aparţinând Caritas, Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Episcopiei Greco-Catolice şi Serviciului de Ajutor Maltez asigură permanent asistenţă medicală generală în caz de necesitate, inclusiv în punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei.
AGERPRES
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.