Potrivit experților, consumul de cartofi are un efect negativ asupra sănătății persoanelor cu diabet, care sunt supraponderale sau au o aciditate scăzută la stomac.
Articol editat de cristina.rusu,
22 martie 2022, 12:00
Potrivit experților, consumul de cartofi are un efect negativ asupra sănătății persoanelor cu diabet, care sunt supraponderale sau au o aciditate scăzută la stomac.
Se explică faptul că în urma consumului de cartofi se înregistrează o creștere a zahărului din sânge. Aceasta duce nu numai la supraponderalitate, ci și la tulburări ale sistemului cardiovascular.
Odată cu aceasta, organismul are nevoie de o cantitate mare de suc gastric pentru a-l absorbi.
Dacă o persoană are aciditatea redusă la stomac, atunci cartofii nu vor fi digerați în mod corespunzător. Medicii recomandă diabeticilor să nu consume mai mult de 250 de grame de cartofi fierți, fierţi la abur sau copți pe zi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.