Ore de educaţie sanitară în şcoli, dar numai cu acordul părinţilor!
Acest lucru s-a întâmplat după ce a respins cererea de reexaminare a proiectului de lege transmisă de preşedintele Klaus Iohannis.
Articol editat de cristina.rusu, 23 martie 2022, 13:06
Respingerea cererii de reexaminare înseamnă că rămâne textul votat de Parlament în 2020, cu acel acord preliminar al părinţilor pentru a participa elevii la educaţia sanitară. Educaţia sanitară, de regulă, nu este o materie care să se desfăşoare pe tot parcursul anului, sunt minim două ore pe semestru, probabil că diriginţii vor avea grijă să ia acordul părinţilor înainte de fiecare oră, a declarat preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon.
El a adăugat că orele de educaţie sanitară vor avea loc indiferent câţi elevi vor participa la acestea.
Ora se desfăşoară cu cei care doresc, indiferent de numărul lor. Se face cursul respectiv, pentru că acei copii au dreptul la educaţie. Nu trebuie ca o majoritate să fie de acord pentru ca ora să se ţină, există majoritate doar la Parlament, a menţionat Solomon.
Potrivit acestuia, astfel de ore vor fi cuprinse în programa şcolară pentru toate clasele.
Noi am pledat să fie la orele de dirigenţie. Evident că ele sunt în programă şi pentru clasele I-IV, dar acolo învăţătoarea ştie ea mai bine ce are de făcut şi ce anume trebuie să transmită copiilor. Nu este o limită de clasă, se poate face la orice clasă. Rămâne la latitudinea Ministerului Educaţiei să facă aceste programe în aşa fel încât să fie aplicabile pentru toate categoriile de vârstă. Aceste cursuri vor fi predate, unde e cazul, de către diriginte, unde nu este cazul trebuie să vină un specialist ori din afară ori din şcoală, a explicat Adrian Solomon.
Proiectul de lege urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.