Cenușăreasa și Micul Prinț revin pe scena Teatrului „Puck”, de Ziua Mondială a Teatrului
Astfel, sâmbătă, 26 martie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Kishercegszemmel”/„Prin ochii Micului Prinț”, în scenariul și regia lui Vadas László și de „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian, cu reprezentații programate pentru dumincă, 27 martie, de la orele 11 și 12.30. Toate acestea vor marca Ziua Mondială a Teatrului.
Articol editat de cristina.rusu, 24 martie 2022, 12:05
Ziua Mondială a Teatrului este celebrată în întreaga lume în fiecare an, în data de 27 martie. În cadrul instituției clujene, sărbătoarea va fi marcată sâmbătă, 26 martie, de la ora 11, cu spectacolul nonverbal „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, inspirat din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, în scenariul și regia lui Vadas László.
Proiectul are la bază viziunea lui Antoine de Saint-Exupéry și opera acestuia „Micul Prinț”, o poveste al cărui protagonist este un simbol al purității, al inocenței și al bucuriei fără limite.
Spectacolul ne poartă prin procesul regăsirii sinelui, a copilului din noi, folosind instrumente vizuale, de mișcare și de muzică.
Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Varga Hunor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie este Pünkösti Laura. Scenografia este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd.
Spectacolul durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de șase ani.
Spectacol cu inserții din Commedia dell’Arte
Marcarea Zilei Mondiale a Teatrului va continua duminică, 27 martie, de la orele 11 și 12.30 cu reprezentații ale spectacolului „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian.
Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.
Scenariul este semnat de Alex Căprariu, păpușile de Virgil Svințiu, decorurile de Epaminonda Tiotiu, iar ilustrația muzicală de Corina Sîrbu. În distribuție: Dana Bonțidean, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.
Spectacolul a avut premiera în 1995 și a fost invitat la numeroase festivaluri din țară și din Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina și Spania.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
O nouă săptămână cu multe spectacole
Pe parcursul acestei săptămâni, artiștii Teatrului „Puck” au mai susținut spectacole precum „Pălăria buclucașă” (marți, 22 martie, la sediul instituției) sau „Dănilă Prepeleac” (miercuri, 23 martie, la Năsăud, județul Bistrița Năsăud, precum și joi, 24 martie, la Cinema Dacia din Cluj-Napoca).
Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.