Capelinul este un peşte pelagic de mici dimensiuni, care se găseşte în Oceanul Atlantic de Nord, nordul Pacificului şi Oceanul Arctic.
Este un produs accesibil, dar care ocupă o poziţie de lider în ceea ce priveşte proprietăţile sale benefice asupra organismului. Potrivit experţilor, capelinul este un peşte gustos şi sănătos, care poate fi consumat prăjit, fiert sau afumat.
Utilizarea sa poate normaliza nivelul colesterolului din sânge, favorizează creşterea imunităţii, iar conţinutul ridicat de iod ajută la evitarea unor probleme legate de tiroidă. Utilizarea capelinului ca sursă de vitamina C, acid folic şi tiamină constă în capacitatea sa de creştere a hemoglobinei, normalizarea funcţiilor tractului gastrointestinal, îmbunătăţirea apetitului şi are un efect tonic general asupra organismului.
Proteinele naturale cu care peştele este îmbogăţit conferă senzaţia de saţietate organismului şi în acelaşi timp sunt perfect absorbite. Peştele conţine, de asemenea, aproape toţi aminoacizii esenţiali. Utilizarea capelinului ajută şi la normalizarea tensiunii arteriale. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.