Case de Poveste și valori locale – experiențe dinamice de învățare și conectare între sat și oraș
Activitățile fac parte din a doua ediție a proiectului de educație non-formală Case de Poveste, desfășurat de Asociația Create.Act.Enjoy și au loc în contextul în care pentru comunitățile din mediul rural românesc oferta culturală locală pentru copii și tineri este aproape inexistentă, deși drepturile culturale, între care dreptul de participare la activități culturale și artistice, sunt cuprinse în Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 mai 2022, 15:23
Urmează, în a doua parte a proiectului, ca acești tineri din mediul rural să descopere și trei povești uluitoare de viață ale unor mari personalități ce au locuit la Cluj-Napoca, prin deschiderea pentru comunitate a unor locuri inaccesibile publicului în mod normal și transformarea în muzee interactive. Prima Casă de Poveste deschisă în 20-22 mai va fi în memoria exploratorului Emil Racoviță, cel care a fondat biospeologia, iar accesul la tururile ghidate va fi liber și pentru publicul din Cluj-Napoca. Muzeele interactive din Casele de Poveste devin posibile prin tehnici de re-anactment, bazate pe actorie, instalații multi-media, inclusiv AR – augmented reality – și multă, multă documentare. Rezervările pentru tururile ghidate vor fi accesibile online, de pe pagina fb.com/Create.Act.Enjoy.
Venind în completarea primei sale ediții, Case de Poveste 2022 continuă educarea prin cultură a 900 de persoane – elevi și cadre didactice din satele Borșa și Aluniș, cât și a celor din Cluj-Napoca, țelul fiind de a pune în evidență importanța patrimoniului cultural local și nevoia de a-l proteja. Echipa artistică a asociației Create.Act.Enjoy dorește să arate că diversitatea de origini, conținuturi și forme de expresie culturală generează bogăție, iar conexiunile culturale și istorice între diferite medii pot stimula regenerarea durabilă a spațiilor și comunităților după principiul european al unității în diversitate. Pentru a lărgi orizonturile culturale, proiectul include și organizarea unui tur ghidat pe străzile din Cluj-Napoca ce poartă nume de scriitori.
Radio Cluj este partener media al evenimentului.
Sursă: comunicat de presă
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.