Fructul-minune, care luptă eficient împotriva radicalilor liberi
Prunele datorează antocianinelor culoarea roșu-violet – substanțe care protejează împotriva radicalilor liberi, cauza apariției unor tipuri de cancere. Iată principalele lor beneficii:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 mai 2022, 12:00 / actualizat: 19 mai 2022, 14:09
Prunele datorează antocianinelor culoarea roșu-violet – substanțe care protejează împotriva radicalilor liberi, cauza apariției unor tipuri de cancere. Iată principalele lor beneficii:
Ajută în caz de constipaţie! Prunele proaspete sau uscate sunt un bun prieten al intestinelor. Ele ajută atunci când suferiți de constipație, deoarece sunt bogate în fibre.
Scad zahărul din sânge! Potrivit nutriționiștilor canadieni, acestea pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și, de asemenea, pot reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
Cresc densitatea osoasă, în special în timpul menopauzei! Aceste fructe, pe lângă faptul că conțin cantități mari de vitamina C, vitamina A, B4, B9 și K, sunt bogate și în fosfor, calciu și magneziu. Testele în rândul femeilor aflate la menopauză, efectuate la Universitatea din Florida, au arătat că cele care au consumat 100 g de prune pe zi timp de un an (uscate sau proaspete) și-au crescut densitatea minerală osoasă.
Îmbunătățesc memoria! Prunele sunt un antioxidant puternic și pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care afectează memoria. (www.actualno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.