21 mai – Ziua Internaţională a Ceaiului
Adunarea Generală ONU, reunită la 19 decembrie 2019, a decis să desemneze data de 21 mai pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Ceaiului, considerând că prin manifestările prilejuite de această zi se pot promova şi încuraja acţiuni colective pentru implementarea de activităţi în favoarea creşterii producţiei şi consumului de ceai.
Articol editat de cristina.rusu, 21 mai 2022, 10:26
Ţările producătoare de ceai sărbătoresc o zi internaţională a ceaiului la 15 decembrie începând cu anul 2005.
Ziua dedicată ceaiului reprezintă o oportunitate pentru a face cunoscute beneficiile economice, biologice şi fizice ale ceaiului.
Prin celebrarea acestei băuturi se subliniază şi valoarea beneficiilor pentru cei care-l consumă, ceaiul ajutând la pierderea în greutate şi, prin urmare, poate fi un instrument util, uşor accesibil şi ieftin pentru a lupta împotriva problemelor majore de sănătate precum obezitatea, starea de greaţă, metabolismul lent.
Ceaiul este produs în principal pe continentul asiatic, inclusiv în ţări, precum India, China, Nepal, Kenya şi Sri Lanka. De asemenea, în aceste ţări este folosit ca băutură frecventă la masele din toate clasele sociale şi în toate sectoarele de activitate. Un consum atât de mare se datorează faptului că este uşor de procurat şi are un cost redus.
Prin urmare, importanţa Zilei Internaţionale a Ceaiului creşte odată cu interesul pe scară largă faţă de acest tip de băutură.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.