Există multe motive pentru a consuma alune, dar unul dintre principalele beneficii ale fructelor cu coajă lemnoasă este că ne pot ajuta să trăim o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă, susţin experţii.
Articol editat de cristina.rusu,
22 mai 2022, 12:00 / actualizat: 23 mai 2022, 8:54
Există multe motive pentru a consuma alune, dar unul dintre principalele beneficii ale fructelor cu coajă lemnoasă este că ne pot ajuta să trăim o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă, susţin experţii.
Arahidele sunt folosite ca produs finit în stare crudă şi coaptă, dar şi pentru prepararea deliciosului unt de arahide.
Grăsimea din alune este mononesaturată şi polinesaturată. Ambele grupuri de acizi graşi favorizează reducerea riscului de boli de inimă. Se ştie că îngustarea vaselor de sânge cauzată de depozitele de grăsime reduce fluxul de sânge către inimă.
Alunele scad nivelul de colesterol rău şi îl cresc pe cel bun, sunt bogate în vitamina B3, care este deosebit de importantă pentru funcţia creierului, precum şi în vitamina E, care are proprietăţi antioxidante. În plus, conferă pentru mai mult timp senzaţia de saţietate, fiind de mare ajutor pentru reglarea greutăţii.
Proteinele şi fibrele pe care le conţin favorizează digestia şi previn foamea. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă arahide şi alte fructe cu coajă lemnoasă au o probabilitate mai scăzută de a suferi de boli de inimă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.