Când sunt cireșele dăunătoare și cine nu ar trebui să le mănânce?
În anumite cazuri, este mai bine să renunţați complet la consumul de cireșe în cazul în care aveți susceptibilitate la alergii sau „febra fânului” (reacție alergică sezonieră la polen); o agravare a ulcerului gastric; gastrită cu aciditate ridicată; cistita; boli pulmonare cronice.
Articol editat de cristina.rusu, 24 mai 2022, 12:00 / actualizat: 24 mai 2022, 13:01
În plus, nu este recomandat să mănânci cireșe pe stomacul gol, deoarece acest lucru poate duce la iritarea mucoasei gastrice. Este recomandat să vă clătiți gura, după ce ați consumat fructe sau suc proaspăt, deoarece acest lucru poate duce la coroziunea smalțului dinților.
Nu în ultimul rând, este important să fiți atenți cu sâmburele de cireș. Când sunt ingerate, eliberează acid cianhidric și pot avea efecte toxice asupra organismului. Dacă înghițiți accidental un sâmbure, nu ar trebui să vă faceți griji. Doza letală este de aproximativ 50 de sâmburi. În ciuda contraindicațiilor, dacă sunt consumate cu moderație, cireșele aduc beneficii neprețuite organismului: accelerează procesele de regenerare, întăresc sistemul nervos și cardiovascular, scad nivelul colesterolului și previn multe boli.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.