Conform OMS, recentele focare de variolă a maimuţei pot fi limitate
Un expert al OMS pentru maladii emergente a declarat că scopul este oprirea transmiterii de la om la om.
Articol editat de cristina.rusu, 24 mai 2022, 11:46
O altă expertă, Rosamund Lewis, a spus că OMS nu are dovezi conform cărora virusul ar fi suferit mutaţii. Ea a subliniat faptul că este un virus diferit de cel care provoacă COVID-19 şi că este transmis într-o manieră diferită:
Să spunem de la început că variola maimuţei şi COVID nu sunt aceeaşi boală; sunt cauzate de virusuri diferite şi se răspândesc în moduri diferite. Se răspundeşte prin contact fizic, oamenii care au variola maimuţei dezvoltă o erupţie, iar acea erupţie poate fi contagioasă prin atingere. Deci este vorba de o răspândire prin contact fizic de al om la om.
OMS nu crede că focarul de variola maimuței în Europa și America de Nord necesită vaccinări în masă
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu crede că focarul de variola maimuței în Europa și America de Nord necesită vaccinări în masă, deoarece măsuri precum o bună igienă și un comportament sexual în siguranță vor ajuta la controlul răspândirii acesteia, a declarat luni, 23 mai, un înalt oficial OMS.
Într-un interviu acordat pentru Reuters, Richard Pebody, coordonatorul echipei OMS Europa care analizează agenții patogeni cu risc ridicat, a precizat că stocurile imediate de vaccinuri sunt relativ limitate.
Măsurile principale privind controlul focarului sunt monitorizarea contactelor și izolarea, a precizat Pebody.
Autoritățile de sănătate publică din Europa și America de Nord monitorizează peste 100 de cazuri suspectate și confirmate cu această infecție virală în cel mai grav focar de virus din afara Africii. Variola maimuței este endemică în Africa de zeci de ani.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.