O zi gastronomică la Muzeul Satului din Sighet!
Din luna mai și până în septembrie evenimentul va fi organizat evenimentul denumit ”Simte gustul Maramureșului la Muzeul Satului!”, astfel că va fi organizată o zi gastronomică în fiecare lună.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 27 mai 2022, 12:41
Prima zi a acestor serii de întâlniri va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la 10:00, la Muzeul Satului ”Mihai Dăncuș” din Sighet
Suntem cu toții invitați să gustăm o zamă de șălate și câte o plăcintă cu urdă și brânză, cozi de ceapă și mărar, care vor fi preparate de Ioana Dunca din Șieu, dar și preparate din bucătăria maghiară, rakott káposzta (musaca de varză murată) pregătită de Kalmar Erzsebet din Sighet.
Cei care vor veni sâmbătă la muzeu, pe lângă degustarea preparatelor, vor avea ocazia să își facă singuri plăcintele și să le pună la copt sau să învârtă în coleșă (mămăligă).
Ioana Popovici