Patru școli din Bihor au devenit școli europene
Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.
Articol editat de cristina.rusu, 9 iunie 2022, 17:18
Lansată în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.
Recunoaștere și prestigiu
Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.
Patru școli din județul Bihor se găsesc pe lista câștigătorilor acestui titlu important. Este vorba de Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș și Liceul Tehnologic „Horea” Marghita.
O delegație din Bihor, alcătuită din inspectorul școlar general Horea Abrudan, inspectorul responsabil de proiecte, Florin Negruțiu, dar și directorii școlilor, profesori și elevi de la cele patru instituții câștigătoare au fost la București, la ceremonia decernării titlurilor de Școală Europeană, organizată de Ministerul Educației.
„Colegiul nostru este la prima distincție de acest gen și recunoșterea eforturilor echipelor de implementare a proiectelor europene, precum și a celor care contribuie la preformanța în educație și management ne onorează și ne motivează să perseverăm în aplicarea valorilor europene ale educației în activitățile noastre de zi cu zi. Felicitări tuturor! Mulțumiri celor care ne susțin”, a spus Anca Mile, directoarea Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.
Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.