Piperul negru în bucătărie
Cu toate acestea, piperul poate afecta sănătatea în moduri diferite. Fanii acestui condiment trebuie să ştie anumite lucruri despre efectele sale.
Articol editat de cristina.rusu, 12 iunie 2022, 12:00 / actualizat: 13 iunie 2022, 8:16
Ajută şi îmbunătăţeşte absorbţia nutrienţilor, în special a fierului şi beta-carotenului. El este adesea folosit ca supliment pentru turmeric, deoarece ajută la absorbţia curcuminei.
Studiile arată că boabele de piper pot ajuta la combaterea cancerului. De asemenea, scade nivelul de colesterol. Acest lucru a fost dovedit printr-un experiment pe şobolani care au fost hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi timp de 42 de zile, descoperindu-se că extractul de piper scade colesterolul.
Are şi efecte antioxidante, putând fi un bun ajutor în lupta împotriva inflamaţiei. În plus, protejează celulele de radicalii liberi.
Cu toate acestea, piperul negru poate agrava refluxul gastroesofagian. Pentru persoanele care suferă de aciditate şi arsuri la stomac, se recomandă evitarea mâncărurilor condimentate.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.