Beneficii nebănuite ale cojilor de usturoi
Experţii ne recomandă să nu aruncăm cojile de la usturoi, după ce l-am curăţat, deoarece nu doar căţeii de usturoi, ci şi cojile acestuia au efecte antioxidante pentru organism.
Articol editat de cristina.rusu, 19 iunie 2022, 12:00 / actualizat: 19 iunie 2022, 14:22
Oamenii de ştiinţă susţin că există cel puţin şase antioxidanţi în cojile de usturoi. Cei mai importanţi dintre aceştia sunt fenilpropanoizii antiinflamatorii, care menţin sănătatea inimii şi luptă împotriva îmbătrânirii.
De asemenea, cojile de usturoi conţin quercetină, o substanţă care netezeşte ridurile, încetineşte procesul de îmbătrânire, combate inflamaţia şi radicalii liberi. Toate acestea îmbunătăţesc aspectul pielii.
Există mai multe moduri de a folosi cojile de usturoi. Acestea pot fi consumate sub formă de ceai, adăugate în ceaiurile din plante şi folosite sub formă de pulbere uscată. Este indicat avizul unui specialist înainte de a lua o decizie privind întrebuinţarea cojilor de usturoi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.