Se pare că genele gustului influenţează preferinţele alimentare
Un studiu efectuat cu participarea a peste 6.200 de persoane a descoperit o legătură între anumite gene în privinţa gusturilor şi preferinţelor oamenilor pentru unele grupuri de alimente.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 iunie 2022, 12:00
„Dieta este complexă şi influenţată de orice, de la cultură la economie”, susţine Julie Gervis, doctorand la Universitatea Tufts din Boston, SUA. „Oamenii de multe ori nu înţeleg de ce nu le plac alimente despre care ştiu că sunt bune pentru sănătate, cum ar fi legumele”, a explicat Gervis. Prin urmare, înţelegerea influenţei anumitor gene face lumină asupra acestui subiect.
Cercetătoarea a prezentat rezultatele studiului la reuniunea anuală a Societăţii Americane de Nutriţie. Studiul nu a fost încă revizuit şi publicat. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.