Alimentația sănătoasă, menopauza și cancerul de sân
Femeile care mănâncă sănătos şi în principal legume după instalarea menopauzei sunt cu 14% mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer de sân, conform unui studiu francez, citat de ediţia online a Medical Express.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 24 iunie 2022, 12:00
Femeile care mănâncă sănătos şi în principal legume după instalarea menopauzei sunt cu 14% mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer de sân, conform unui studiu francez, citat de ediţia online a Medical Express.
Autorii săi, conduşi de Sanam Shah, doctorand la Universitatea Franceză Paris-Saclé, au urmărit peste 65.000 de femei timp de două decenii şi au descoperit că cele care au urmat o dietă sănătoasă sunt mai puţin susceptibile de a dezvolta vreun tip de cancer de sân. Cheia este alimentaţia sănătoasă, subliniază autorii.
Un rezultat pozitiv a fost raportat la femei, a căror dietă include uneori carne roşie şi carne de pui, dar predomină cereale integrale, fructe, legume, nuci, uleiuri vegetale, ceai şi cafea.
Pentru femeile care preferă sucuri de fructe dulci, cereale procesate, cartofi, băuturi îndulcite şi deserturi, nu a fost raportat niciun rezultat pozitiv. Unele dintre ele chiar au un risc crescut de cancer de sân cu aproximativ 20%. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.