Alimentele bogate în polifenoli, foarte bune în lupta cu obezitatea
Experţii subliniază că fructele au multiple beneficii pentru sănătate. Potrivit unui articol publicat de Food Research International, fructele bogate în polifenoli pot reduce riscul de diabet şi obezitate.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 iulie 2022, 12:00
Experţii subliniază că fructele au multiple beneficii pentru sănătate. Potrivit unui articol publicat de Food Research International, fructele bogate în polifenoli pot reduce riscul de diabet şi obezitate.
Cercetătorii au descoperit că acelaşi lucru este valabil şi pentru legumele bogate în polifenoli. Aceşti compuşi organici joacă un rol important în reglarea senzaţiei de foame. Fructele şi legumele pot diminua aportul de alimente, reducând astfel riscul de obezitate.
Alimentele bogate în polifenoli includ legume: ceapă, spanac, morcovi, măsline, broccoli, cartofi, sparanghel, anghinare, andive, varză roşie, dar şi leguminoase – fasole neagră şi albă; fructe: afine, coacăze negre, mure, aronia, fructe de soc, fructe de pădure şi mere, dar şi nuci şi seminţe, cereale integrale, condimente. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.